¿Y cómo fue? Voluntariamente pudimos preparar alguna de las típicas comidas españolas o latinoamericanas o solamente golosinar. Individualmente o en grupos presentamos nuestras comidas al jurado compuesto por nuestros profesores españoles: Gema, Lucila, Cristina y Miguel. Después empezó la parte donde todos pudimos probar los platos. Luego esperamos con impaciencia el anuncio de los ganadores. Este año han participado muchos estudiantes con platos especiales desde España hasta Argentina.
El primer premio al Maestro Cocinero lo ganó Ekaterina Nováková de 6.D, el segundo, Ignacio Hejtmánek y Adam Spáčil de 2.D y terceros fueron Leon Kulan y Jakub Novotný de 5.D.
Dne 12. října na Gymnáziu Budějovická oslavila bilingvní sekce Den hispánských národů soutěží vaření.
A jak probíhala? Dobrovolně jsme mohli připravit nějakou typickou španělskou specialitu, nebo jenom mlsat. Jednotlivě nebo ve skupinách jsme prezentovali své pokrmy porotě, která se skládala z našich španělských učitelů Gemy, Lucily, Cristiny a Miguela. Následovala tzv. mlsací část, kde každý mohl ochutnat, co chtěl. Poté jsme netrpělivě očekávali vyhlášení vítězů. Letos se zúčastnilo mnoho studentů s různými specialitami od Španělska až po Argentinu.
Na 1. místě se umístila Ekaterina Nováková z 6.D. Na druhém místě byli Ignác Hejtmánek a Adam Spáčil z 2.D. A na třetím místě se umístili Leon Kulan a Jakub Novotný z 5.D.
ALUMNOS DE 2.D (D1)
El Día de la Hispanidad les gustó mucho a los estudiantes, y especialmente la comida.
Muchos alumnos participaron en la preparación de platos y postres de países hispanos.
Cocinaron unas comidas exquisitas y las presentaron a la Sección Bilingüe y al jurado.
Los participantes tuvieron la oportunidad de ganar unos premios muy buenos y todos los que no participaron en la competición pudieron probar, por ejemplo, la tortilla española sonriente, tacos mexicanos, flan, postres catalanes, suspiros limeños, buñuelos, gazpacho, tartas de tres leches, churros con chocolate y muchos otros.
¡La Sección Bilingüe de GyBu no sabe solamente hablar español sino cocinar muy bien también!
Día de la Hispanidad se studentům velmi líbil, a to hlavně jídlo.
Mnozí spolužáci se zúčastnili přípravy předkrmů, hlavních chodů, zákusků a celkově hispánského jídla.
Uvařili výborné pokrmy a odprezentovali je bilingvní sekci a porotě.
Účastníci měli možnost vyhrát krásné ceny a ostatní, kteří se soutěže nezúčastnili, mohli ochutnávat např. „usmívající se“ španělskou tortillu, tacos mexicanos, flan, postres catalanes, suspiros limeños, buñuelos, gazpacho, tartas de tres leches, churros con chocolate a mnoho dalších jídel.
Bilingvní sekce GYBU neumí pouze mluvit španělsky, ale také skvěle vařit!
ALUMNOS DE 2.D (D2)